Haber

Kral Charles kızgın: 8 bin kilometreden gelen oğluyla görüşmedi

Eşi Meghan Markle ile birlikte kraliyet görevlerini bırakan Prens Harry, gaziler için düzenlenen Invictus Oyunları’nın 10’uncu yıldönümünü kutlamak üzere ABD’den Londra’ya gitti. Ancak uzun süredir bir araya gelmediği babası İngiltere Kralı 3. Charles ile bir görüşme planlanmadı.

Kral Charles’ın, ABD’de yaşayan Sussex Dükü Harry ile ‘yoğun programı nedeniyle bir araya gelemeyeceği’ belirtildi. Prens Harry, kanser teşhisi konulduktan hemen sonra Kral Charles’ı ziyaret etmek için en son şubat ayında İngiltere’ye gitmişti.

Prens Harry’nin sözcüsü yaptığı açıklamada, ‘Kral Charles’ın yoğun programı nedeniyle bu hafta bir görüşmenin mümkün olamayacağını’ söyledi. Sözcü açıklamada, “Dük elbette babasının programını ve diğer çeşitli önceliklerini anlıyor ve onu yakında görmeyi umuyor” ifadelerini kullandı.

OCAK AYINDA KANSER TEŞHİSİ KONULMUŞTU

İngiltere Kralı 3. Charles ve 1997’de Paris’te bir trafik kazasında hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana’nın küçük oğlu olan Sussex Dükü Harry ile eşi Meghan Markle, Ocak 2020’de Kraliyet’teki görevlerinden çekilerek ABD’ye yerleşmişti. 10 Ocak 2023’te anı kitabı “Spare”i yayınlayan Harry’nin son olarak Netflix belgeselinde babası Kral 3. Charles ve kardeşi Prens William ile diğer kraliyet ailesi üyeleriyle ilgili eleştirileri gündeme gelmişti.

Kral Charles’ın ocak ayında prostat büyümesi tedavisi olacağı açıklanmış, 26 Ocak’ta hastaneye yatan Kral, 29 Ocak’ta taburcu edilmişti. Saray, Kral’ın bir süre kamuya açık etkinliklere katılmayacağını, resmi görevlerine ise devam edeceğini belirterek, kanser tedavisine başlandığını açıklamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

yenimahalle-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu