Ekonomi

Constellium, Zayıf Talep Ortamında Düşük 3. Çeyrek Kâr ve Gelir Bildirdi

PARİS – Alüminyum ürünleri üreticisi Constellium SE (NYSE:CSTM), birçok son kullanıcı pazarında zayıflayan talep ve İsviçre’deki tesislerinde yaşanan sel felaketinin etkileri nedeniyle üçüncü çeyrekte daha düşük kâr ve hasılat bildirdi. Şirketin hisseleri, sonuçların ardından %0,94 yükseldi.

Paris merkezli şirket, geçen yılın aynı dönemindeki 64 milyon Avro’ya kıyasla, bu çeyrekte 3 milyon Avro (3,2 milyon dolar) net gelir açıkladı. Hisse başına düzeltilmiş kazanç 0,02 Avro olarak gerçekleşerek, analistlerin 0,42 Avro’luk tahmininin altında kaldı.

Hasılat, geçen yıla göre %5 düşüşle 1,6 milyar Avro’ya geriledi ve 1,85 milyar Avro’luk konsensüs tahmininin altında kaldı. Sevkiyatlar %5 azalarak 352.000 metrik tona düştü.

CEO Jean-Marc Germain, “Ekibimiz üçüncü çeyrekte, son kullanıcı pazarlarımızın birçoğunda artan talep zayıflığı ve Haziran ayı sonlarında İsviçre’nin Valais bölgesindeki tesislerimizde meydana gelen selin devam eden etkisi dahil olmak üzere önemli zorluklarla karşı karşıya kaldı,” dedi.

Şirket, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki otomotiv pazarlarında yumuşayan talep, Kuzey Amerika’daki çoğu endüstriyel pazarda keskin düşüşler ve Avrupa’daki endüstriyel ve özel pazarlarda daha fazla zayıflık gördü. Ticari havacılık üreticilerinin tedarik zinciri sorunlarıyla uğraşması nedeniyle havacılık talebi de yavaşlamaya başladı.

Düzeltilmiş FAVÖK, İsviçre’deki selin 17 milyon Avro’luk olumsuz etkisi de dahil olmak üzere, geçen yılki 141 milyon Avro’dan 110 milyon Avro’ya düştü.

Constellium, 2024 tam yılı için, İsviçre’deki selin tahmini 30-40 milyon Avro’luk bir defalık etkisi ve metal fiyat gecikmesi etkileri hariç olmak üzere, 580-600 milyon Avro düzeltilmiş FAVÖK bekliyor.

Şirket, çoğu son kullanıcı pazarında mevcut yumuşaklık ve yakın vadede toparlanma belirtisi olmaması nedeniyle 2025’e girerken “daha temkinli” olduğunu belirtti. Pazar iyileşmesini bekleyerek, daha önce 800 milyon Avro’nun üzerinde olan düzeltilmiş FAVÖK hedefini erteledi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberdilovasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu